Welkom op de website voor het FNVHavenCongres 2017

1

Beste collega’s en leden van FNV Havens,

Ik heet jullie van harte welkom in deze 3e editie van het havenwerkerscongres. Het is goed te zien dat jullie hier naartoe gekomen zijn.

Het is namelijk wel jouw vrije dag, of je hebt er een snipperdag voor genomen.
Dat is ff wat anders dan een congres van de overkoepelende FNV zelf.
Afgevaardigden daarvoor worden allemaal vrijgemaakt en lekker in de watten gelegd.

Voor hen die mij nog niet kennen, ik ben Ed Andriessen, zelf werkzaam in de RoRo sector bij P&O North Sea Ferries in de Europoort en sinds geruime tijd ben ik de gekozen voorzitter van de Sectorraad Havens.
Het Sector Bestuur van de FNV Havens bestaat verder uit Koen Keehnen, Martin Verbeek en vice voorzitter Aart Ruizing die hier vandaag vanwege ziekte niet aanwezig kan zijn. Vanaf deze plek wensen wij Aart sterkte toe.

Verder verwelkom ik naast jullie ook onze gasten, het dagelijks bestuur van de overkoepelende FNV organisatie. Ook voor dit bestuur straks wat woorden vanuit de Havens.
 
Naast dat ik het voorwoord heb mogen schrijven in de Havencongreskrant 2017, is mij dus ook de eer gegund om deze 3e editie van het Havencongres te openen.

Ik dank ook de havenklassers voor hun inzet in de afgelopen maanden, die vandaag hun finale beleven. De spreekwoordelijke kers op de taart.
Daarbij uiteraard ook de leerkrachten, het Sector Bestuur Havens en de bestuurders van FNV Havens. Een woord van lof is zeker op zijn plaats.

Met regelmaat is nu al gezegd dat de afgelopen vier jaren, opnieuw zeer bewogen jaren zijn geweest in de havensector.
Bewogen jaren dus, waarin ook weer is gevraagd antwoorden te vinden op gebeurtenissen, waarmee havenwerkers zijn geconfronteerd.

Ed Andriessen

© 2017 FNVhavens

Please publish modules in offcanvas position.